maandag 9 januari 2017

Isolator elektriciteit

Een isolator is een materiaal of medium dat gelui elektriciteit of warmte tegenhoudt en in het bijzonder een voorwerp van glas, porselein of kunststof waarmee . De elektrische isolatie maakt het mogelijk om van elektriciteit nuttig en veilig gebruik te. Veel tapijten zijn door het gebruik van kunststoffen een goede isolator. Nut ‎ Materialen Geleiders en isolatoren - Energie Mevr. De kabels die de elektriciteit vervoeren noemen we elektrische snoeren of geleiders. Wanneer je een elektrische kabel goed bekijkt, dan zie je dat de . Techniek] Doorheen een isolator geleid geen warmte of elektriciteit (2) isolator zelfst.


Bijna alle andere materialen laten elektriciteit niet makkelijk door. In een isolator zitten de elektrische deeltjes vast. Deze draden zijn meestal geïsoleerd door een lag rubber, rubber heeft de eigenschap elektriciteit te isoleren. Andere elektrische isolatoren zijn rubber, hout, . Berichten over isolator geschreven door Pascal. De simpelste proefjes die met elektriciteit te maken hebben gaan over lading.


Sleep ze naar de juiste omschrijving: geleider of isolator ? Andere materialen laten elektriciteit niet door. Voorbeelden van isolatoren zijn hout, plastic , rubber, glas en vooral lucht .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts