donderdag 17 maart 2016

Verhouding mengsmering

Mengsmering is een motorsmeersysteem waarbij smeerolie met de benzine is. Vroeger was de verhouding ongeveer liter olie per liter benzine (1:25). Wat heb je nodig om zelf mengsmering te maken?


Tip: Eerst de smeerolie in de jerrycan doen, daarna de brandstof. Hierdoor bekomt men een betere menging. Mengver- houding Olie Benzine. Ik weet niet meer hoe dat moet. Welke benzine moet er nou ook alweer in en welke olie.


En dan ook nog welke verhouding ? Ik zit nu al een tijdje ten, . De mengverhouding is van belang, en hoewel er in de tijd dat mengsmering nog aan de benzinepomp verkrijgbaar was een standaard verhouding werd . Helaas, geen mengsmering te koop, dus loodvrij getankt en een bus tweetakt olie gekocht en op de liter/ 0. Twee-takt Benzine/Olie verhoudingen. Verhouding Benzine/ Olie, Percentage Benzine/Olie, cc/ml per Liter, cc/ml per Liter, cc/ml per Liter. Het is mogelijk om bij een verhouding van 1:brommermix te tanken echter wordt dit afgeraden ivm de samenstelling van deze olie, er is speciale 2-takt olie.


EURO-benzine, in de verhouding die de fabrikant voorschrijft. Naast de traditionele mengsmering kun je voor deze motoren een alkylaat .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts